Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor au anunţat, luni, încă 128 de cazuri de Covid-18 înregistrate în judeţ în ultimele 24 de ore, astfel că numărul total al bihorenilor diagnosticaţi cu acest virus a ajuns la 13.989.

În total, 10.884 de pacienți au fost declaraţi vindecaţi, cu 324 mai mulți faţă de duminică, iar 386 au decedat, cu 4 mai mulţi faţă de ziua precedentă.

La nivelul judeţului, luni dimineaţă erau 2719 cazuri active, dintre care 462 persoane internate.

Sursele BIHOREANULUI spun că printre noii diagnosticați se numără şi câte un angajat de la Spitalul Municipal Marghita şi Spitalul Militar.

Noile cazuri depistate provin din Oradea, Beiuş, Ştei, Aleşd, Salonta, Marghita, Valea lui Mihai, Ineu, Paleu, Săcueni, Sântandrei, Sânmartin, Tărcaia, Lăzăreni, Măgeşti, Lazuri de Beiuş, Ţeţchea, Vadu Crişului, Câmpani, Căpâlna, Sălard, Cefa, Aştileu, Ceica, Sânnicolau Român, Popeşti, Chişlaz, Rieni, Biharia, Girişu de Criş, Auşeu, Cociuba Mare, Holod, Abrămuţ, Vârciorog, Avram Iancu, Sârbi.

Pe de altă parte, angajaţii MAI au continuat aţiunile în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Echipele mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 1724 de persoane carantinate şi 2728 de persoane izolate la domiciliu.

De asemenea, echipele mixte au verificat 146 societăţi comerciale şi 66 de mijloace de transport în comun. „În urma controalelor au fost aplicate 220 de sancţiuni contravenţionale, din care 105 cu avertisment scris şi 115 cu amenzi în valoare de 76.750 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, arată comunicatul autorităților locale.