Încă 16 decese ale unor pacienţi infectaţi cu Covid au fost raportate în ultimele 24 de ore, după cum arată datele transmise marţi dimineaţă de Prefectură şi de Direcţia de Sănătate Publică Bihor.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis presei, până marţi, la ora 8.30, bilanţul total al decedaţilor purtători ai virusului a ajuns în județ la 402 de la începutul pandemiei. Comunicatul nu precizează, însă cel mai probabil o parte dintre aceste decese sunt din zilele trecute, dar acum au fost înregistrate ca atare, în urma necropsiilor.

În ultimele 24 de ore, în Bihor au fost diagnosticate 108 cazuri, fapt ce face ca numărul total al bihorenilor cu Sars-CoV-2 să urce la 14.097 de cazuri.

Marţi dimineaţă, în judeţ erau 2.572 cazuri active, dintre care 449 erau internate.

Numărul bihorenilor vindecaţi ajunsese la 11.123, cu 289 mai mulţi faţă de luni.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, noile cazuri provin din Oradea, Beiuş, Salonta, Valea lui Mihai, Sântandrei, Oşorhei, Sânmartin, Nojorid, Borş, Brusturi, Pocola, Şoimi, Dobreşti, Vârciorog, Tinca, Pomezeu, Rieni, Popeşti, Borod, Sânnicolau Român, Biharia, Mădăras, Cociuba Mare, Aştileu, Batăr, Cărpinet, Holod, Ineu și Şuncuiuş.

Pe de altă parte, echipele mixte de poliţişti şi jandarmi au continuat controalele în judeţ, verificând, conform comunicatului, 2.995 de persoane carantinate şi 2.215 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, au efectuat verificări şi cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală şi a prevederilor legale în vigoare anti Covid, fiind verificate 240 societăţi comerciale şi 66 de mijloace de transport în comun.

"În urma controalelor au fost aplicate 220 de sancţiuni contravenţionale, din care 123 cu avertisment scris şi 97 cu amenzi în valoare de 57.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19", arată comunicatul.