Încă 212 infectări cu Covid-19 au fost depistate în ultimele 24 de ore în Bihor, conform datelor transmise vineri dimineaţă de Prefectură şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor. Astfel, numărul total al diagnosticaţilor se ridică la 13.536.

Potrivit comunicatului, vineri dimineaţă la ora 8.30, erau 431 persoane cu Covid internate în Oradea. Numărul pacienților vindecaţi a ajuns la 10.210, cu 270 mai mulți faţă de joi, iar cel al persoanelor decedate la 360, cu 3 mai multe faţă de comunicatul anterior.

Între noile cazuri depistate se numără şi 16 cadre medicale, dintre care 8 de la Spitalul Judeţean, iar 8 la Municipal, după cum arată sursele BIHOREANULUI.

Noile cazuri provin din Oradea, Beiuş, Ştei, Marghita, Săcueni, Aleşd, Valea lui Mihai, Sântandrei, Sânmartin, Ineu, Borş, Nojorid, Oşorhei, Girişu de Criş, Toboliu, Săcădat, Criştioru de Jos, Brusturi, Sâmbăta, Drăgăneşti, Şoimi, Batăr, Cociuba Mare, Diosig, Pocola, Holod, Dobreşti, Ţeţchea, Măgeşti, Câmpani, Cărpinet, Copăcel, Cefa, Hidişelu de Sus, Vaşcău, Pomezeu, Sârbi, Curtuişeni, Sălard, Roşiori, Drăgeşti, Ciumeghiu, Sâniob, Vârciorog, Popeşti, Boianu Mare, Paleu, Avram Iancu, Salonta, Rieni, Nucet, Lazuri de Beiuş, Lunca.

Pe de altă parte, și în ultima zi structurile teritoriale M.A.I. din judeţul Bihor au acţionat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Echipele mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 3125 de persoane carantinate şi 2122 de persoane izolate la domiciliu.

De asemenea, echipele mixte au verificat 131 de societăţi comerciale şi 110 de mijloace de transport în comun, aplicând în total 251 sancţiuni contravenţionale, dintre care 113 cu avertisment scris şi 138 cu amenzi în valoare de 50.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

"Eforturile noastre de acum se concentrează pe aplatizarea acestei noi curbe, cu mult mai periculoase, şi care pune presiune enormă pe sistemul sanitar. Însă rezolvarea nu este în spitale, ci la fiecare dintre noi, prin prevenţie: purtarea măştii, respectarea distanţei şi aplicarea normelor de igienă elementară. Autorităţile pot depăşi acest impas doar cu sprijinul cetăţenilor. Doar printr-un efort comun putem să revenim la un moment dat, şi ne-am dori cât mai repede, la vieţile noastre normale. Adresez mulţumiri şi pe această cale tuturor bihorenilor care respectă regulile sanitare şi măsurile de prevenţie!", a transmis, în contextul creşterii numărului de cazuri în judeţul Bihor, prefectul Dumitru Ţiplea.