Direcţia de Sănătate Publică Bihor şi Prefectura au anunţat joi că în ultimele 24 de ore au fost depistate încă 115 cazuri de coronavirus, după prelucrarea a 570 de teste, fapt ce indică o rată de pozitivare de peste 20%.

Bilanţul infectărilor a urcat astfel la 23.281, dintre care 20.861 de bihoreni au fost declaraţi vindecaţi, mai mulți cu 73 față de miercuri. Miercuri, în Bihor erau 1.425 de cazuri active.

Crește incidența 

Noii diagnosticaţi au domiciliul în Oradea, Nojorid, Paleu, Beiuş, Aleşd, Avram Iancu, Borş, Cherechiu, Chişlaz, ciumeghiu, Diosig, Drăgeşti, Mădăras, Marghita, Salonta, Valea lui Mihai, Pomezeu, Tăuteu, Sălacea, Sânmartin, Suplacu de Barcău, Sânmartin, Şimian, Şuncuiuş, Toboliu, Bratca, Roşiori, Sântandrei, Vadu Crişului, Ceica, Lunca şi Cetariu. 

Şi bilanţul deceselor a crescut la 995, de miercuri dimineaţa până joi dimineaţa fiind înregistraţi încă 4 morţi care au fost infectaţi cu SARS-CoV-2.

Numărul pacienţilor în stare gravă, internaţi la secţiile de Terapie Intensivă din Oradea, se menţine ridicat, joi fiind 51 de persoane la ATI.

În ce priveşte campania de vaccinare în judeţ, în acelaşi interval de timp, 1.601 de persoane au primit vaccinul anti-Covid, iar în total 22.408 au fost vaccinaţi cu ambele doze.

Incidenţa cazurilor de Covid la mia de locuitori se menţine la 2,15 în Bihor, în timp ce, în Oradea incidenţa a crescut la 3,17, faţă de 3,15 cât era în ziua precedentă, iar numărul total al cazurilor active de coronavirus în oraşul de pe Criş a ajuns la 714.

Faţă de miercuri, şi comuna Borş a trecut pragul scenariului roşu, fiind înregistrată o incidenţă de 3,15 cazuri la mia de locuitori.

UAT-ul cu cea mai mare incidenţă teritorială se menţine Sălacea, cu 11,07, urmat de Valea lui Mihai cu 7,65 şi Curtuişeni cu 5,59.

Plin la ATI 

Pe de altă parte, la nivel național au fost confirmate 6.174 de noi îmbolnăviri din aproape 40.000 de teste efectuate. În acelaşi timp sunt înregistrate 90 de decese în ultimele 24 de ore.

La Terapie intensivă numărul pacienților este în continuare unul mare, fiind internaţi 1.286 de pacienţi.

Potrivit Digi24, în toată țara mai sunt disponibile doar 22 de paturi la ATI, partea de vest a țării fiind cea mai afectată, având doar câteva locuri libere.

Vezi situaţia în toate UAT-urile din judeţul Bihor: