Cea mai mare parte din personalul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, inclusiv inspectorul general Virgil Blage, lucrează de-acasă, după ce doi angajaţi s-au infectat cu Covid-19, fiind vorba de un inspector şcolar şi de o contabilă a instituţiei.

"Colega din biroul Contabilitate a avut simptome şi s-a testat, iar colegul inspector este asimptomatic, dar s-a testat pentru că urma să plece într-o mobilitate în străinătate", a declarat joi, pentru BIHOREANUL, inspectorul şcolar general Blage.

Ambele cazuri au fost confirmate miercuri, când au şi intrat în carantină colegii de birou ai celor doi, adică alte două angajate de la Contabilitate şi un alt inspector şcolar. De asemenea, cele două birouri au fost dezinfectate. "Sâmbătă vom face o dezinfecţie în întreaga instituţie. Între timp, merg în instituţie doar colegii care nu pot lucra de-acasă. Am anunţat şi Prefectura că vom funcţiona în acest regim. Asigurăm permanenţa, dar sunt în instituţie doar cei care au nevoie să fie acolo", a mai spus şeful IŞJ Bihor.

Blage însuşi a rămas, joi, acasă, şi spune că va lucra de la domiciliu cât de mult posibil. "Am intrat în contact cu toţi colegii, fireşte, dar cu toţii am purtat mască mereu, ne-am dezinfectat. Am discutat aceste aspecte cu DSP, de aceea s-a impus carantina doar pentru colegii de birou ai celor doi, dar fiecare urmărim dacă ne apar cele mai mici simptome", a precizat inspectorul şcolar.

Acesta a ţinut să precizeze că o altă inspectoare din IŞJ Bihor a răsturnat un mit care circulă printre conspiraţionişti, şi anume că orice răceală este acum inclusă în categoria infecţiilor cu coronavirus. "S-a mai testat o colegă, pentru că avea simptome de răceală, şi ţin să spun că testul de Covid-19 a ieşit negativ. Aşadar, nu este adevărat că oricine are o gripă sau răceală intră în rândul bolnavilor cu coronavirus, cum cred unii", a mai spus Blage.