S-au format cozi de camioane la punctul de trecere a frontierei Borş după ce au fost ridicate restricţiile de circulaţie impuse de condiţiile meteo din România şi Bulgaria. Marți, timpul de aşteptare mediu a fost de 110 minute.

"Ca urmare ridicării restricţiilor de circulaţie impuse de condiţiile meteorologice din Bulgaria şi România şi reluării traficului de mare tonaj, dar şi din cauza faptului că, pe teritoriul Ungariei, traficul pentru vehiculele de transport marfă este restricţionat în perioada sfârşitului de săptămână, în prezent se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei, în special pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria", se arată într-o informare a centrului de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit aceleiaşi surse, "în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judetelor Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de peste 9.250 de automarfare, din care aproximativ 6.000 pe sensul de ieşire din ţară".

În medie, timpul alocat controlului unui automarfar este de 2-5 minute.

În aceeaşi informare, Poliţia de Frontieră a transmis că s-au luat măsuri pentru fluidizarea traficului şi efectuarea unor controale operative. A fost mărit numărul arterelor de control la automarfare, pe sensul de ieşire, astfel în P.T.F. Nădlac II sunt deschise patru fluxuri de control, la P.T.F. Bors trei, iar la P.T.F. Nădlac și Vărșand cate doua fluxuri.

Totodată, au fost dispuse măsuri pentru gestionarea eficientă a situaţiei operative, respectiv prevenirea şi combaterea actelor ilegale transfrontaliere.

În schimb, traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de asteptare.