S-au format din nou cozi la frontiera cu Ungaria, după ce traficul greu nu a fost permis pe teritoriul statului vecin pe perioada Paştelui catolic. În Bihor, şoferii aşteaptă cu orele la cele două puncte mari de trecere a frontierei, Borş şi Borş II (autostradă). 

Concret, marţi, în jurul orei 10, timpul mediu de aşteptare la ieşirea din România prin punctul de frontieră Borş era de 280 de minute, deci de aproape 5 ore, conform aplicaţiei oficiale a Poliţiei de Frontieră. La Borş II, în jurul aceleiaşi ore, timpul de aşteptare era de 250 de minute, deci mai bine de 4 ore. 

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a transmis, marţi dimineaţa, că a contactat de ieri autorităţile din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului, inclusiv pentru suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automarfarelor. 

"A fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară, atât în P.T.F. Nădlac II (se lucrează pe 8 artere), cât şi în P.T.F. Vărşand (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş II (se lucrează pe 4 artere)", se arată în comunicat. 

ITPF reaminteşte că formalităţile se efectuează în comun cu autorităţile maghiare, "sens în care Poliţia de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară".  

Totodată, în primele ore ale zilei, de la ridicarea restricţiilor impuse de autorităţile maghiare, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 3.500 de automarfare, dintre care 3.100 au fost pe sensul de ieşire.

Şoferii sunt sfătuiţi să consulte aplicaţia oficială Trafic Online de pe site-ul politiadefrontiera.ro pentru a afla în timp real care sunt punctele cu timpi reduşi de aşteptare.