Cozi kilometrice de camioane, marţi, pe şoseaua care duce spre punctul de trecere a frontierei Borş, timpii de aşteptare fiind de circa 4 ore. Aglomeraţia este cauzată de faptul că, timp de două zile, camioanele au fost restricţie de circulaţie pe teritoriul Ungariei.

Mai precis, autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu au putut circula în Ungaria de sâmbătă, 21 octombrie, ora 23, până luni, 23 octombrie, ora 23. De obicei, restricţia se aplică doar în zilele de duminică, însă pe 23 octombrie maghiarii comemorează Revoluţia din 1956 împotriva dictaturii bolşevice şi ocupaţiei sovietice, ziua fiind declarată sărbătoare naţională.

Circulaţia a fost reluată pe 23 octombrie, ora 23. "Ţinem legătura permanent cu autorităţile ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune astfel încât controlul să se desfăşoare operativ. La Borş se lucrează la capacitate maximă în funcţie de infrastructura punctului de trecere a frontierei", a declarat, pentru BIHOREANUL, comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Marţi, la ora 11, timpii de aşteptare erau de circa 4 ore pentru trecerea prin punctul de frontieră Borş, iar cozile se întindeau pe kilometri buni dinspre Oradea spre ieşirea din ţară.

De luni seara, de la ridicarea restricţiilor, prin Borş au trecut aproximativ 800 de camioane. Se prelucrează, în medie, 75 de camioane pe oră.