S-au format cozi sâmbătă la punctele de trecere a frontierei spre Ungaria, în contextul minivacanţei prilejuite de sărbătoarea Sfântei Maria. În ultimele 24 de ore, doar prin punctele de trecere a frontierei de la Borș I și Borș II au ieșit din țară 12.000 de persoane.

Conform aplicaţiei Trafic Online a Poliţiei de Frontieră, sâmbătă în jurul orei 15, timpul mediu de aşteptare pe sensul de ieşire din ţară pe la Borş I era estimat la 30 de minute pentru autoturisme, deşi sunt deschise toate cele șase artere de control.

Cel mai mare timp de așteptare se înregistra la Săcuieni, unde autoturismele stăteau la coadă 90 de minute. Pe aceeaşi aplicaţie se mai arăta că, la Borş II, se înregistra un timp de aşteptare de 20 de minute, la Valea lui Mihai tot 20 de minute, iar la Salonta 10 minute.

Potrivit comisarului-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, nu sunt probleme de natură tehnică la controalele din vămi, ci pur și simplu numărul celor care vor să iasă din țară în această minivacanță este ridicat.

„În această perioadă, prilejuită de minivacanţa de Sfânta Maria, punctele de trecere ale frontierei sunt aglomerate. Recomandăm în acest sens tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor", a declarat Laura Bondar pentru BIHOREANUL.

Reprezentanta ITPF Oradea a precizat că, în ultimele 24 de ore, pe sensul de ieşire din ţară pe la punctele Borş I şi Borș II au ieşit 12.300 de persoane, cu 4.200 de mijloace de transport.

Ziua de 15 august este zi liberă conform Codului Muncii. În acest an, Guvernul României a decis ca angajaţii din sectorul public să fie liberi și luni, 14 august, făcându-se astfel o „punte” cu zilele de weekend. Această zi liberă ar urma să fie recuperată până la finalul lunii august, potrivit hotărârii adoptate de Guvernul României.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!