Şoferii sunt nevoiţi să aştepte mai bine de câte trei ore pentru a ieşi din ţară prin punctul de trecere a frontierei Borş, cozile formate întinzându-se pe circa şase kilometri.

Potrivit Digi 24, aglomeraţia este cauzată de faptul că autorităţile maghiare au introdus, începând de marţi noaptea, verificări sistematice mai aspre, şoferii fiind verificaţi în trei baze de date.

Portalul Poliţiei de Frontieră Române arăta la ora 15, timpi de aşteptare de 200 de minute la pentru camioane la Borş. Contactat de BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, comisarul-şef Laura Bondar, n-a putut da informaţii despre verificările făcute de autorităţile maghiare.

"Pot spune că s-au luat toate măsurile pentru fluidizarea traficului şi se lucrează în comun la controlul de frontieră. Trec aproximativ 70-80 de camioane pe oră şi se lucrează pe trei artere", a afirmat reprezentanta ITPF Oradea.

Şoferii se plâng că, în aceste condiţii, ei nu-şi pot respecta programul de transport şi nu ajung în timp util la destinaţie.