Cozmin Guşă (foto dreapta) a fost ales, luni, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Judo, în cadrul Adunării Generale a FRJ. Potrivit Agerpres, Guşă a obţinut 121 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Nicolae Traşcă, a primit 21 de voturi.

În vârstă de 46 de ani, Cozmin Guşă este jurnalist, consilier politic şi patron al televiziunii Realitatea TV. "Mă pasionează judo, l-am descoperit în urmă cu 15 ani. Fiul meu atunci s-a iniţiat... Acum e mare, are 20 de ani, e campion, se pregăteşte în Olanda pentru România, dar se pregăteşte acolo că face universitatea. În plan internaţional, l-am descoperit alături de preşedintele Federaţiei Internaţioale, Marius Vizer, un bun prieten de-al meu", a declarat Guşă.

De altfel, Guşă s-a şi stabilit câţiva ani în Bihor, la Sânmartin, spunând că a făcut asta pentru ca fiul său să poată freceventa mai uşor lotul olimpic de judo, care se pregăteşte la Oradea.

"Entuziasmul pe care îl arătaţi ne obligă pe toţi, mă obligă pe mine, ca această speranţă arătată să se materializeze. Din momentul ăsta, indiferent care va fi echipa din Comitetul director, totul se va desfăşura cu autoritate maximă si cu responsabilitate pe măsură. Oameni importanţi din România să vină lângă noi, televiziunile să fie interesate să mediatizeze acest spectacol sportiv. Un spectacol sportiv face audienţă pentru toată lumea. Când spui judo în România spui Alina Dumitru, Corina Căprioriu, Daniel Natea, desigur, şi Andreea Chiţu", a afirmat Guşă, după alegeri.

La Adunarea Generală de alegeri a FR de Judo au participat 143 de membri cu drept de vot dintr-un total de 159 de structuri afiliate la federaţie.

Pentru cele 5 funcţii de vicepreşedinte au fost aleşi Hamza Karimov (130), Florin Bercean (110), Alina Dumitru (109), Ioan Cosmescu (94) şi Daniel Căprar (93). Printre cei 4 membri ai Comitetului Director a fost aleasă şi vicecampioana olimpică de la Londra, Corina Căprioriu (83). 

Prin vot deschis, adunarea generală a validat propunerile lui Cozmin Guşă pentru preşedintele Colegiului antrenorilor (Emilian Rabolu), preşedintele Colegiului arbitrilor (Marius Jeberean), în timp ce Gheorghe Savu a fost menţinut în funcţia de secretar general.

La precedentele alegeri, din noiembrie 2015, preşedinte al FRJ a fost ales orădeanul Florin Lascău, care nu a mai dorit să continue, însă, în fruntea federaţiei.