Pentru prima oară după 1990, un oraș din Bihor nu are nici măcar o singură ghirlandă luminoasă pe străzi, nici măcar în zona centrală nu demult reabilitată, gura târgului bănuind că Primăria are „o situație financiară sumbră”.

„Este cea mai pasivă și mai dezinteresată administrație pe care a avut-o acest oraș în toată istoria sa”, s-a plâns unul dintre locuitorii din Aleșd, acuzând Primăria că n-a prevăzut iluminatul festiv nici măcar într-un contract cu dedicație.

De fapt, adevărul e undeva la mijloc, după cum a aflat Bihorel. În loc să cumpere din timp instalațiile de iluminat festiv, Primăria a fost prinsă în ofsaid de intrarea în vigoare a OG 90/2023, care de la finele lunii octombrie interzice achiziția de „bunuri de natura obiectelor de inventar” până la sfârșitul anului.

Edilul Ioan Todoca susține că, în această situație, a dispus montarea pe Primărie și pe brazii din centrul orașului a „instalațiilor vechi, cârpite”, ceea ce depinde însă de echipele Electrica din zonă, ocupate în această perioadă să lege la rețea o școală. Așa că, până la urmă, aleșdenii o să aibă decorațiuni de Crăciun și târziu, și sărăcăcioase, și vechi, ca și cum nu ar întâmpina un An Nou, ci unul dintre cei trecuți...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!