A furat "provizii" pentru sărbători şi a ajuns în arest. Este vorba este un tânăr în vârstă de 19 ani din Oradea care a fost identificat, cercetat şi reţinut pentru 24 de ore, după ce ar fi furat 11 sticle cu băuturi alcoolice, whisky şi şampanie, dintr-un magazin din oraş, provocând un prejudiciu de peste 2.300 lei.

Totul s-a întâmplat în Ajunul Crăciunului, astfel că tânărul şi-a petrecut Crăciunul în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

"Cel în cauză este bănuit de poliţiştii orădeni că tot duminică, 24 decembrie a.c., în jurul orei 12.00, ar fi sustras dintr-un magazin din municipiul Oradea 11 sticle cu băuturi alcoolice (whisky şi şampanie), provocând un prejudiciu total de 2.331 lei. Prejudiciul a fost recuperat integral", se arată într-o informare transmisă, miercuri, de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Oradea continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză, se mai arată în informare.

Tot în noaptea de Ajun, în jurul orei 2.30, poliţiştii Secţiei nr.5 de Poliţie Rurală Oradea au depistat un tânăr de 21 de ani, din comuna Nojorid, judeţul Bihor şi un altul de 17 ani, din comuna Jiana, judeţul Mehedinţi, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

"Cei în cauză au fost depistaţi cu operativitate de poliţiştii orădeni, fiind bănuiţi că sâmbătă, 23 decembrie a.c., în jurul orei 23.00, ar fi pătruns prin efracţie în curtea unui imobil din municipiul Oradea, ar fi sustras un tambur pe care se afla rulat cablu din cupru, l-ar fi transportat pe păşunea localităţii bihorene Păuşa şi i-ar fi dat foc", se arată în comunicatul Poliţiei.

Prejudiciul a fost recuperat de poliţiştii orădeni. Şi în acest caz, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor în cauză.