Nu forţaţi acceleraţia! Două accidente au avut loc, marţi seară, de Crăciun, la interval de numai câteva ore, pe raza localităţii Leş, pe fondul vitezei excesive combinate probabil cu carosabilul umed şi oboseala la volan.

Viteza la volan

Primul accident, petrecut în jurul orei 21, s-a soldat cu rănirea gravă a unei tinere de 18 ani. "În localitatea Leş, un conducător auto de 37 de ani din Aleşd, la volanul unui autoturism (Seat n.r), care se deplasa pe direcţia Salonta - Oradea, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, constând în carosabil umed. Într-o curbă periculoasă la stânga, şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă, a pătruns în şanţul din partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare şi a lovit un cap de pod din dreptul unui imobil", a declarat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvând al Inspectoratului de Poliţie Bihor, Alina Dinu.

În urma accidentului, pasagerul din dreapta şoferului, o tânără în vârstă de 18 ani din localitatea Gepiu, a fost rănită grav şi a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Cu răni uşoare

Protagoniştii celui de al doilea accident, petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 2:30, au fost ceva mai norocoşi.

Potrivit unor postări făcute pe grupul Info Trafic Bihor, conducătorul unui Ford Transit care rula dinspre Leş către Nojorid a pierdut controlul volanului, pe fondul oboselii şi vitezei excesive. Scăpat de sub control, autovehiculul a izbit un parapet de pe marginea drumului.

Deşi spectaculos, accidentul nu s-a soldat, din fericire, cu victime. Şoferul şi pasagerul au scăpat cu răni uşoare, în ciuda faptului că, dizlocat în timpul impactului, un parapet metalic a trecut prin blocul motor, a străpuns cabina şi plafonul dubei, dar fără să atingă ocupanţii maşinii.