Gest inedit, făcut de un filantrop indian, care a făcut avere în domeniul afacerilor imobiliare. Bărbatul a finanţat o ceremonie în masă prin care 251 de femei provenind din medii defavorizate au putut să se căsătorească în Ajunul Crăciunului în Gujarat, un stat din vestul Indiei.

Potrivit Agerpres.ro, omul de afaceri se numeşte Mahesh Savani şi a organizat această ceremonie de nuntă în oraşul Surat pentru cupluri hinduse, dar şi pentru cele care proveneau din minorităţile creştine şi musulmane.

Omul de afaceri a finanţat organizarea căsătoriilor pentru tinere femei care şi-au pierdut taţii din diverse motive şi care nu îşi permiteau să achite costurile generate de nunţi.

A fost, practic, un fel de nuntă în masă şi nu este singurul act de acest gen făcut de Mahesh Savani. Agerpres mai notează că, din 2012, omul de afaceri a ajutat 969 de tinere să se căsătorească în cadrul unor astfel de ceremonii în masă.

"Eu am doi fii, dar nicio fiică, deşi mi-am dorit întotdeauna să am una", a declarat Mahesh Savani. "E ca şi cum aceste fete ar fi fiicele mele, eu sunt ca un fel de tată vitreg pentru ele şi ele mă fac să mă simt foarte bucuros atunci când le văd fericite", a adăugat el.

"Nu există nimic mai pios decât Kanyadaan (ritualul hindus prin care un tată îşi conduce fiica la altar). În acest an, unul dintre prietenii mei din mediul de afaceri, Batukbhai Movaliya, a contribuit şi el la finanţarea căsătoriei în masă", a mai spus antreprenorul indian.

Mahesh Savani nu doar că a plătit pentru finanţarea ceremoniilor, dar a şi achitat cadourile de nuntă, ca de pildă decoraţiuni din aur şi argint şi obiecte casnice - produse electronice şi mobilier - pentru fiecare mireasă, în valoare totală de 400.000 de rupii (6.250 de dolari).

De altfel, inclusiv costurile medicale generate de sarcinile viitoare ale mireselor şi taxele de şcolarizare ale copiilor acestora sunt suportate de către filantrop.
Agerpres mai notează că aceste căsătorii în masă reprezintă un obicei destul de des întâlnit în India, unde sunt considerate o modalitate eficientă de reducere a costurilor pentru cuplurile sărace. Astfel de nunţi sunt de obicei organizate de asociaţii comunitare, filantropi şi lideri locali.