Un bărbat de 50 de ani din comuna Belceşti, judeţul Iaşi, şi-a pierdut viaţa în prima zi de Crăciun după ce o petardă i-a explodat în gură. Potrivit poliţiştilor, omul era băut când s-a autoaccidentat cu articolul pirotehnic.

Din primele informaţii, ar fi fost vorba despre un gest teribilist în urma unei dispute în familie, care s-a sfârşit însă în mod tragic, scrie Digi24.ro.

Medicii s-au dus la faţa locului ca să-i acorde primul ajutor, însă l-au găsit decedat.

"Am fost solicitaţi în jurul orei 20 pentru un bărbat cu leziuni post explozie de petardă, petardă pe care şi-a introdus-o în cavitatea bucală aprinsă. A fost trimisă ambulanţa cu medic de la Târgu Frumos, dar din păcate leziunile erau incompatibile cu viaţa", a declarat Diana Cimpoeşu, medic şef al UPU SMURD Iaşi, potrivit Mediafax.

"Din păcate, viaţa pacientul nu a mai putut fi salvată şi urmează să fie elucidat dacă este vorba despre un accident sau de un suicid", a declarat, joi dimineaţă, la Digi24, dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgenţă.

Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal.

"Politiştii s-au deplasat la faţa locului, iar din primele cercetări efectuate s-a constatat faptul că bărbatul de 50 de ani, din comuna Belceşti, fiind sub influenţa alcoolului, s-ar fi autoaccidentat cu un articol pirotehnic, iar ulterior a fost declarat decesul acestuia. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă", a declarat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.