Concertul de Crăciun de la Filarmonica de Stat aduce joi seara pe scenă Corul Filarmonicii şi oferă spre audiere lucrări specifice sărbătorilor de iarnă, iar Camerata Michael Haydn "In A White Christmas" de vineri seara invită nostalgicii la melodii clasice de Crăciun.

Joi, începând cu ora 19, Corul şi Orchestra Filarmonicii susţin un program special în notă de sărbătoare. Concertul de Crăciun, dirijat de Romeo Rîmbu, cuprinde Concerto pastorale de J. Ch. Pez, a cărui parte solistică va fi interpretată la flaut de Nagy Éva şi Török Apollónia, Air – din Suita nr. 3 pentru orchestră în Re major, BWV 1068, de J. S. Bach, renumitul Adagio în sol minor de T. Albinoni. Seara se încheie cu Oratoriul de Crăciun, op. 12 de C. Saint-Saëns. Corul este condus de Lászlóffy Zsolt, iar părţile solistice din Oratoriu vor fi interpretate de soprana Tempfli Mária, membră a corului Operei Naţionale din Budapesta, mezzoszoprana Valentina Puşcaş, masterand la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, altista Ramona  Pataki Haşaş, tenorul Nicolae Bejan şi basul Benczédi Hunor, membri ai Corului Filarmonicii.

Romeo Rîmbu este dirijor permanent al Filarmonicii de Stat din Oradea, a condus peste 1000 de concerte pe patru continente, în Europa, SUA, Brazilia, Japonia şi Coreea de Sud, la pupitrul unor reputate ansambluri simfonice.

Următorul spectacol şi ultimul din acest an este concertul extraordinar de Crăciun: In a White Christmas, în cadrul cameratei Michael Haydn. În programul de vineri, de la ora 19, se regăsesc melodii clasice specifice sărbătorii de Crăciun, iar concert-maestru este Nagy Kalman.

Biletele se găsesc la sediul Filarmonicii din strada Moscovei nr. 5, iar abonamentele sunt valabile.