Moş Crăciun nu le-a uitat nici în acest an pe animalele de la Grădina Zoologică din Oradea. Acestea au avut parte vineri de o zi festivă, Crăciunul animalelor, prilej cu care îngrijitorii le-au oferit hrana în cutii de cadouri frumos ambalate.

Fără farmecul zăpezii de altădată, dar animaţi de spiritul Sărbătorii Crăciunului, angajaţii de la Zoo Oradea au creat şi în acest an o atmosferă specială pentru necuvântătoarele pe care le au în grijă. Astfel, îngrijitorii, împreună cu biologul Florin Ienciu şi medicul veterinar Alexandru Sârbu, au împachetat mâncarea preferată a animalelor în cutii de cadouri.

Leii Zina şi Ţuţu, tigrii Yuri şi Ares, macacii japonezi Patricia şi Petre, capucinii Kikki, Frezon, Tomas, Zgherluţă, Cleo şi Muta, leoparzii, dar şi simpaticii babuini au deschis cu colţii cutiile şi au devorat ce le-a adus Moşul. Animalele au primit, după caz, dulciuri, fructe, produse de patiserie sau carne. Îngrijitorii, echipaţi cu căciuli de Moş, au fost încântaţi să răsfeţe animalele, fiind răsplătiţi în schimb cu un spectacol pe măsură.  

"Este un eveniment devenit deja tradiţie la Grădina Zoologică din Oradea. În acest mod ne apropiem şi mai mult de animale, le ajutăm să simtă atmosfera specială din această perioadă", mărturiseşte Szabo Alexandru, administratorul Grădinii Zoologice din Oradea.

Zoo Oradea vă urează Sărbători Fericite, un An Nou cu sănătate şi vă aşteaptă în vizită atât în perioada Sărbătorilor de Iarnă, când programul este normal (9-17, ora 16, la casierie), cât şi în noul an.

Loredana Buz
Consilier relaţii publice ADP Oradea