În penitenciarul de maximă siguranță din centrul Oradiei au răsunat colinde. Deținuții care-și ispășesc pedepsele în această unitate de deținere au avut parte de programe speciale înaintea Crăciunului, iar cei care nu sunt vizitați de familii au primit și pachete cu alimente și produse de igienă.

Activitățile dedicate sărbătorii de Crăciun, menite să aducă „bucurie și speranță în sufletele persoanelor de dincolo de gratii”, au fost organizate de Serviciul Educație și Asistență Psihosocială din cadrul unității de detenție, conform unui comunicat transmis de comisar de poliție penitenciară Adina Claudia Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea. 

Astfel, la începutul lunii decembrie, „persoanele private de libertate care nu sunt vizitate au primit pachete cu alimente și produse de igienă din partea mai multor asociații de întrajutorare”. 

Apoi, în apropierea Crăciunului, „grupuri de colindători formate din elevi ai Colegiului Național „Emanuil Gojdu” Oradea, studenți ai Facultății de Științe Socio-Umane ai Universității din Oradea, precum și ansamblul „Folclor fără frontiere” au bucurat personalul instituției, dar și deținuții, cu colinde tradiționale și urări pentru Noul An”.

De asemenea, în Ajunul Crăciunului, un grup de colindători din rândul persoanelor private de libertate, pregătit sub îndrumarea preotului capelan, au prezentat un program special de colinde pe secțiile de deținere. 

Totodată, Penitenciarul a fost decorat cu beteală și alte ornamente de sărbătoare. O parte dintre ornamente au fost realizate de deținuți în timpul atelierelor ocupaționale. 

În Penitenciarul Oradea își ispășesc pedepsele aproape 600 de deținuți, mai precis 586 potrivit unei informări de la finalul lunii noiembrie. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!