Pe dealurile din jurul comunei buzoiene Pietroasele îşi face apariţia, din când în când, un vehicul de teren ieşit din comun, parcă desprins dintr-un film cu "Mad Max". Este creaţia unui sătean, pasionat de mecanică auto, care a transformat un Tico şi câteva fiare într-un Buggy artizanal, aproape la fel de performant dar de trei ori mai ieftin. Ingeniosul sătean vrea să facă o afacere din vânzarea acestor vehicule.

Marian Stoian, un sătean din Pietroasele, de 45 de ani, şi-a pus în cap cu mulţi ani în urmă să îşi confecţioneze propria maşină de teren. Mai întâi a cumpărat un Tico cu 1.500 de lei, mai multe piese metalice, apoi şi-a procurat unelte dar şi manuale de mecanică şi s-a apucat de treabă. După câteva luni de muncă, i-a ieşit un vehicul cu aspectul şi performanţele unui Buggy veritabil.

Înainte să treacă la finisarea vehiculului de teren, Marian îşi vizitează prietenii pentru a le cere o părere. Maşina de teren a lui Marian Stoian este deja vestită mai ales printre sătenii care stau aproape de văile în care acesta îşi face testele.

Marian Stoian vrea în următoarele zile să mai investească 2.000 de lei în finisarea maşinii, apoi să înceapă demersurile pentru omologarea prototipului. Săteanul din Pietroasele are de gând să producă modelul său în serie, la preţuri mai mici decât ale suratelor din comerţ.

Sursa: Adevărul