Mihai Neşu a semnat la finalul lunii trecute actele de cumpărare a terenului de 2,3 hectare pe care se va construi Complexul de recuperare pentru copii şi tineri cu dizabilităţi neuromotorii "Sfântul Nectarie".

Investiţia în teren s-a ridicat la 210.000 euro, însă Fundaţia Mihai Neşu se bazează pe donaţiile oamenilor de bine pentru a ajunge la suma necesară construirii şi dotării centrului, estimată la 3,5 milioane euro.

Complexul va fi ridicat în Cihei. Terenul recent achiziţionat are 2,3 hectare şi două fronturi stradale. "Pe această cale Mihai Neşu mulţumeşte tuturor donatorilor şi sponsorilor, care au contribuit pentru strângerea banilor de teren", au transmis reprezentanţii fundaţiei fostului fotbalist. Campania "Cred în minuni" pentru construcţia acestui centru a fost lansată pe 1 decembrie 2019. 

Pentru copii

Mihai Neşu sprijină copiii cu paralizie cerebrală, sindrom Down şi autism încă din anul 2015 prin intermediul Centrului de recuperare caritabil Sfântul Nectarie, unde oferă terapii precum kinetoterapie, logopedie, hidroterapie, echitaţie, psihopedagogie specială, Therasuit, atât copiilor cu dizabilităţi din Bihor cât şi copiilor din alte 19 judeţe ale ţării.

În urma experienţei zilnice în domeniul recuperării neuromotorii, cu peste 170 de copii în total, echipa Fundaţiei Mihai Neşu şi conducerea au ajuns la concluzia că întreaga activitate prezentă, desfăşurată într-un spaţiu de 230 mp, în chirie, între blocuri, nu este suficientă pentru recuperarea copiilor şi nu mai permite spaţiu de extindere, în condiţiile în care solicitările de înscriere la terapii, din partea părinţilor, sunt în continuă creştere. 

Copiii care au început recuperarea în cadrul fundaţiei au nevoie de terapie şi după vârsta de 14 ani şi mai mult decât atât au nevoie de activităţi în aer liber, de contact cu lumea reală, de socializare şi de activităţi care să îi ajute în timp să aibă o meserie, să se integreze în societate.

Terapii cu animale. Terapii horticole

Potrivit reprezentanţilor Fundaţiei Neşu, complexul are în spate "un concept nou de societate întreprinzătoare, integrativă, susţinătoare prin care cetăţenii din Bihor şi alte localităţi pot beneficia de servicii de agrement oferite de Fundaţia Mihai Neşu, contribuind în acelaşi timp la o cauză nobilă".

Concret, aceştia vor putea închiria o sală de petreceri, îşi vor putea duce copiii la înot, la echitaţie, vor putea mânca la Nectibarul fundaţiei, vor putea face terapie horticolă, se vor putea plimba relaxaţi în grădinile senzoriale ale complexului, iar banii de pe aceste servicii vor susţine serviciile social-medicale de recuperare ale copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi. 

Noul centru ar urma să fie dotat cu piscină pentru hidroterapie, solare pentru terapie horticolă, mini-fermă de animale cu capre, găini, ponei şi animale de terapie (atât pentru echitaţie cât şi pentru dezvoltarea deprinderilor gospodăreşti ale copiilor şi tinerilor), spaţii de cazare pentru familiile copiilor cu dizabilităţi, care vin la terapie din alte oraşe, grădini senzoriale pentru stimulare senzorială şi relaxare, mai multe săli de terapie atât pentru copii cât şi pentru tineri, terapii de grup şi ateliere de dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, spaţiu de închiriat pentru petreceri, ateliere cu copii şi loc de joacă adaptat pentru copii cu dizabilităţi.

CRED!

Investiţia în construcţia şi dotarea complexului este costisitoare, ridicându-se la 3.5 milioane de euro. 

Susţinătorii Fundaţiei Mihai Neşu pot contribui prin donaţii individuale, trimiterea unui SMS cu textul CRED la 8844 pentru donarea a 2 euro lunar sau prin completarea formularului 230 de redirectionare a 3.5% din impozitul pe venit pentru Fundaţia Mihai Neşu.

Firmele pot avea o contribuţie majoră pentru susţinerea construcţiei Complexului de recuperare "Sfântul Nectarie" prin direcţionarea a 20% din impozitul pe profit pentru Fundaţia Mihai Neşu, suma integral deductibilă deoarece Fundaţia Mihai Neşu este furnizor de servicii sociale acreditat cu un serviciu licenţiat. Contractul de sponsorizare poate fi descărcat de pe siteul mihainesufoundation.com categoria Cum pot contribui. Pentru mai multe informaţii, oamenii care pot ajuta sunt îndemnaţi să sune la 0721366252 sau să scrie pe adresa info@mnf.ro.