"Bihorul este primul judeţ din ţară în care Alianţa USR-PLUS a încheiat discuţiile referitoare la formarea echipei comune de candidaţi la alegerile locale", a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, departamentul de comunicare al PLUS Bihor. Culmea, însă, numele "oamenilor noi" care vor încerca să obţină voturile bihorenilor sunt, deocamdată, secrete.

Potrivit comunicatului, filialele judeţene ale USR şi PLUS Bihor "au ajuns la o înţelegere finală în ceea ce priveşte listele comune de candidaţi pentru alegerile locale, atât în municipiul Oradea, cât şi în judeţ", chiar marţi, iar "ponderea pe liste a candidaţilor din cele două partide este una echitabilă, accentul fiind pus pe competenţa şi integritatea celor care vor reprezenta Alianţa USR PLUS în structurile locale".

"Ne vom prezenta în faţa bihorenilor cu o echipă puternică formată din oameni oneşti şi profesionişti. Vrem să impunem în politica bihoreană valorile pentru care noi am intrat în politică, sa scăpăm de pesedism, adică de hoţie, de indiferenţa faţă de problemele oamenilor şi de incompetenţă. Noi credem că totul pleacă de la oameni, oamenii pe care vrem să-i schimbăm şi oamenii pe care-i propunem în loc", este citat în comunicat preşedintele USR Bihor, deputatul Silviu Dehelean, preşedinte USR Bihor.

La rându-i, preşedintele USR Bihor, Ioana Mihăilă, transmite prin comunicatul de presă: "Discuţiile cu colegii de la USR Bihor s-au derulat în modul cel mai fluid, pentru că am stabilit de la bun început că interesul comun este de a ne prezenta cu cea mai competentă şi valoroasă echipă. Suntem pregătiţi să muncim împreună în precampanie şi în campanie, pentru a aduce în faţa alegătorilor proiecte consistente de dezvoltare a Bihorului".

În ciuda asigurărilor că Alianţa USR-PLUS şi-a stabilit cea mai valoroasă garnitură de candidaţi, paradoxul este că identitatea acestora este "protejată", comunicatul nedivulgând numele niciunui viitor candidat, chiar dacă cele două partide i-au şi stabilit. Cum ar veni, "oamenii noi" trebuie crezuţi, pur şi simplu, cel puţin deocamdată, pe cuvânt...