Credincioşii ortodocşi şi catolici au sărbătorit joi botezul Domnului Iisus Hristos, ziua în care preoţii sfinţesc apele pentru ca acestea să purifice casele şi sufletele credincioşilor care vor gusta sau se vor atinge de ea.

La Biserica cu Lună, sute de orădeni au participat la slujba de sfinţire a apei, oficiată pe trotuarul din faţa sfântului lăcaş de un sobor de nouă preoţi, în frunte cu parohul Teodor Cristea şi avându-l ca invitat pe părintele Teofan, de la o mănăstire din Muntele Athos. La slujba de la Biserica cu Lună a fost prezent şi consilierul judeţean Mihai Bar.

După ce bidoanele cu apă au fost sfinţite, preoţii i-au stropit şi pe credincioşi cu aghiazmă şi le-au dat să sărute crucea, iar doritorii au luat şi mici ramuri de busuioc. Soborul i-a îndemnat apoi pe cei prezenţi să bea apa sfinţită în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, vreme de opt zile. După data de 14 ianuarie apa sfinţită se păstrează într-un recipient curat, cu un fir de busuioc, lângă icoana din casă. Din aghiazma mare credincioşii vor mai gusta doar la marile sărbători, după spovedanie, şi în zilele de post pentru a se întări în credinţă.

În ciuda recomandărilor preoţilor de a nu se înghesui pentru a lua apă, orădenii prezenţi, de la părinţi cu copii mici în braţe şi până la bătrâni cocoşaţi de vreme, s-au îmbulzit totuşi să-şi umple flacoanele şi alte recipiente cu apă. În semnificaţia religioasă, aghiazma sfinţită la Bobotează aduce celor care gustă din ea "sfinţire, curăţire şi binecuvântare".

Credincioşii greco-catolici adunaţi la Catedrala Sfântul Nicolae au asistat la o slujbă de sfinţire oficiată de episcopul Virgil Bercea. Slujba de "Sfinţirea Mare a Apei" s-a desfăşurat în biserică, aceasta fiind plină cu credincioşi.