În Bihor au fost confirmate patru noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în urma testelor făcute în laboratoarele din Oradea în ultima zi, arată sursele BIHOREANULUI. Numărul total al îmbolnăvirilor în judeţ, de la debutul pandemiei, crescuse astfel, marţi dimineaţa, la 554.

De luni până marţi, în judeţ au fost declarate vindecate încă 7 persoane, numărul total al persoanelor care au scăpat cu bine de virusul Covid-19 crescând la 448, adică circa 80% din totalul confirmaţilor.

După cum se ştie, însă, şi în Bihor s-au înregistrat decese în rândul persoanelor infectate cu coronavirus, în total 19.

Marţi dimineaţa, în Bihor mai erau 87 de cazuri active de Covid-19. În Spitalul Municipal din Oradea erau internate 122 de persoane, bolnavi şi suspecţi.

Numărul persoanelor aflate în carantină instituţionalizată scade în continuare, dat fiind că, de la trecerea în starea de alertă bihorenii care se întorc în ţară nu mai trebuie să rămână în hoteluri, ci pot sta în izolare la domiciliu. Astfel, în carantină mai sunt doar 67 de persoane.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Ţiplea, în intervalul 25 mai, ora 08.00 – 26 mai, ora 08.00, poliţiştii bihoreni au verificat 1610 persoane aflate în izolare la domiciliu. În aceste misiuni au fost implicate 310 cadre ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) şi ale Poliţiei Locale, potrivit unei informări oficiale. Comunicatul nu precizează câţi dintre cei aflaţi în izolare au fost găsiţi acasă.