Bihorenii continuă să se repatrieze din "zonele roşii" ale lumii şi intră în carantină timp de 14 zile în centre păzite din judeţ. Joi dimineaţa, la ora 8.30, în aceste centre se aflau în total 1678 de persoane, faţă de 1637 de persoane cu o zi înainte. 

Datele actualizate privind persoanele aflate în carantină în judeţ au fost transmise, joi dimineaţa, de dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al DSP Bihor şi comunicatorul oficial pe tema COVID-19. 

În informare, acesta mai precizează că, în intervalul 15 aprilie, ora 8 – 16 aprilie, ora 8, poliţiştii au aplicat 112 amenzi în valoare totală de 305.600 lei bihorenilor pe care i-au prins că nu au respectat măsurile dispuse pe timpul stării de urgenţă, inclusiv cele privind restricţionarea circulaţiei.

De asemenea, poliţiştii (IPJ Bihor şi Poliţia Locală) au verificat 874 persoane aflate în izolare în 382 de locuinţe, se arată în comunicatul semnat de dr. Ţîrţ. 

De altfel, în ultimele 24 de ore, forţele din subordinea MAI – poliţişti, jandarmi, pompieri – au desfăşurat mai multe misiuni de însoţire a convoaielor de persoane venite în ţară pe la frontiera Borş şi care nu au domiciliul în Bihor. Acestea sunt însoţite până la limita de judeţ şi predate altor echipaje ale forţelor de ordine. 

Totodată, jandarmii au asigurat paza şi protecţia la cele 10 centre de carantină active în Bihor.