Încă 85 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore cu Covid-19 în judeţul Bihor, iar o persoană a decedat, conform celei mai recente situaţii transmise miercuri de Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectură.

Este cel mai mare număr de cazuri depistate în ultimele luni, fapt ce indică o intensificare a pandemiei, inclusiv în Bihor. 

Astfel, numărul cazurilor active la zi a ajuns la 494, dintre care 14 persoane sunt internate în stare gravă, în secţii de Anestezie-Terapie Intensivă.

De la începutul pandemiei, în Bihor au fost diagnosticate în total 30.086 persoane, dintre care 28.004 s-au vindecat, iar 1.588 au decedat.

Noile diagnosticări vin după efectuarea a 586 de teste, fapt ce indică o rată de pozitivare 14,5%.

Potrivit dr. Daniela Rahotă, şefa DSP Bihor, noile cazuri provin din tot judeţul, însă o problemă ar putea apărea în Gepiu, în colonia de romi, unde se face o analiză de risc după ce numărul cazurilor a crescut constant şi unde rata de infectări a ajuns la 5,32 la mie. În situaţia în care incidenţa va creşte peste 6, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ar putea impune restricţii, inclusiv carantinarea localităţii.

În ce priveşte persoana decedată, şefa DSP Bihor a precizat că este vorba despre o femeie din Bicaci, în vârstă 55 de ani, depistată pozitiv din 2 septembrie, care s-a prezentat prea târziu la spital. "A  stat acasă până în 12 septembrie, când s-a internat la Spitalul Municipal, şi avea şi comorbidităţi - hipertensiune arterială, bronhopneumopatie obstructivă (BPOC), obezitate. Din păcate era nevaccinată", a precizat şefa DSP.

Pe de altă parte, campania de vaccinare anti-Covid este în continuare timidă în Bihor. În ultima zi, în județ au primit câte o doză 265 de persoane. Totalul persoanelor vaccinate cu ambele doze (prima doză şi rapel) a ajuns astfel la 120.286, iar totalul celor vaccinate cu Johnson&Johnson (unde este suficientă o singură doză) este de 20.287.

Conform raportării oficiale, miercuri dimineaţă, cea mai mare rată de infectare din judeţ o avea comuna Gepiu, 5,32 la mie, însemnând 11 cazuri active, urmată, la mare distanţă, de Şinteu, cu 1,86 la mie.

Vezi mai jos situaţia pe localităţi!