Detalii oripilante ies la iveală în cazul unei crime petrecute săptămâna trecută, sub un pod din Sfântu Gheorghe, în Covasna. Un adolescent de 16 ani şi-a ucis prietenul de pahar la o manieră cumplit de violentă, iar apoi a mâncat bucăţi din el.

Adevarul.ro scrie, miercuri, că suspectul şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor şi a declarat că a băut sângele victimei şi a muşcat bucăţi din madibula acesteia. Mai mult, agresorul a luat acasă o parte din mandibula victimei şi a mâncat din ea de faţă cu fratele său.

Totul s-a petrecut după ce victima și ucigașul s-au îmbătat şi s-au drogat împreună. Potrivit sursei citate, victima avea 21 de ani, era din Hetea, făcându-şi veacul, la fel ca ucigaşul, sub podul de la Gară sau pe la Statuia Ostaşului Român.

Pe 23 noiembrie, cei doi au pus bani împreună şi au cumpărat foarte mult alcool: 10 jumătăţi de votcă, însemnând 5 litri, şi alte cinci PET-uri de bere, de doi litri. Au început să consume pe stradă şi au fost amendaţi de jandarmi, după care s-au dus sub pod şi au băut în continuare. Criminalul a povestit că au avut şi 10 - 15 sticle de prenadez şi s-au drogat.

"A început ca o joacă şi au început să se strângă de gât. Nemaiavând putere, (criminalul) a luat o piatră, spune el, de o jumătate de kilogram, şi i-a dat în cap până i-a văzut creierii. (...) După care i-a băgat mâna în gură şi cu un ciob de sticlă i-a tăiat gura de jur împrejur, de sub nas până spre piept, şi i-a scos mandibula şi limba. Ne-a mai spus că a băut cu palmele căuş de 6 - 7 ori sânge. După care a dus acasă bucata de mandibulă", a declarat procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna, Adrian Baciu, conform Covasnamedia.ro.

Adolescentul a povestit şi reacţia nepăsătoare a tatălui său. "A venit şi tatăl lui acasă, i-a povestit ce a făcut, dar acesta a râs şi a plecat la serviciu a doua zi", mai spune procurorul.

Un alt detaliu făcut public, potrivit Covasna Media, este că atunci când crima a fost descoperită criminalul chiar a venit la locul faptei şi i-a urmărit de pe pod pe anchetatori în timp ce investigau locul faptei.

"Ne-a zis că nu regretă de niciun fel, că ar mai face încă o dată tot aşa. (...) El povestea lăudându-se şi râzând", a precizat procurorul Adrian Baciu.

Potrivit anchetatorilor, tânărul de 16 ani este acuzat acum de omor şi riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare. Dacă raportul medico-legal va confirma declaraţiile şocante, tânărul va fi acuzat de omor deosebit de grav, faptă a cărei pedeapsă maximă este închisoarea pe viaţă.

Anchetatorii au cerut o analiză psihiatrică pentru a vedea dacă minorul criminal a avut sau nu discernământ.