Băiatul de 13 ani care a comis un masacru la o școală din Belgrad, omorând șapte elevi - majoritatea fete - și un paznic și rănind alte persoane, și-a pregătit minuțios atacul, avea o listă cu numele celor pe care voia să-i execute cu sânge rece și a tras în total 57 de focuri de armă. Tatăl băiatului este un medic cunoscut și înstărit, este colecționar de arme și și-a dus fiul la poligonul de trageri pe când avea 12 ani. 

Potrivit rezultatelor analizelor, atacatorul nu a consumat alcool sau droguri înainte să comită atrocitățile. 

Șeful poliției din Belgrad, Veselin Milić, a afirmat că elevul, Kostas K., a plănuit crimele sângeroase timp de o lună și avea un plan detaliat pe care voia să îl pună în aplicare la școala unde învăța, conform Hotnews.ro. Milić a arătat și niște hârtii pe care Kostas scrisese numele tuturor elevilor pe care planuise să îi împuște. Lista neagră întocmită tot de Kosta conținea numele „țintelor prioritare”, 15 elevi din diferite clase.

Tot Milić a spus că, după ce a tras 57 de focuri de armă, adolescentul a sunat la poliţie și a spus că este un „psihopat care trebuie să se calmeze”.

Conform Digi24.ro, autoritățile din Serbia i-au reținut pe tatăl și pe mama adolescentului. Tatăl acestuia le-a spus oamenilor legii că avea mai multe arme în seif, dar că acesta era securizat și că nu știe cum a aflat fiul său codul. „A recunoscut că și-a dus fiul la poligon la 12 ani. Tatăl a mai spus că fiul său s-a simțit respins, dar nu a observat nimic în neregulă la el. De asemenea, fiul său îi spunea adesea că nu se potrivește în societate”, au declarat anchetatorii pentru Novosti.

Pe de altă parte, Kostas era considerat un elev bun, participând la multe competiții școlare. Anul trecut, el a câștigat locul trei la un concurs municipal de istorie. Colegii adolescentului spun că nu era un copil cu probleme, ba chiar tăcut și retras.

Printre victimele masacrului petrecut miercuri la o școală din Belgrad se numără și fata de 13 ani a antrenorului sârb al clubului de volei SCM Zalău, Dragan Kobiljski, informează presa din Serbia, citată de Digi24.ro.

Adolescenta învăța în aceeași clasă cu elevul care a comis atacul armat. Kobiljski a primit vestea tragică a uciderii fetei sale când se afla în Zalău. Fata sa era elevă în clasa a 7-a, fiind colegă de clasă cu atacatorul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!