Concubinul femeii ucise în noaptea de marţi spre miercuri în Cartierul Europa a recunoscut că el este autorul teribilei crime. Bărbatul, pe nume Emeric Szabo, de 38 de ani, le-a povestit anchetatorilor că în ultima vreme nu se mai înţelegea cu concubina sa, Eva Balogh (foto), iar marţi seară cearta a degenerat.

Medicii legişti au descoperit că moartea femeii a fost provocată de 29 de lovituri de cuţit.

"Autorul crimei a recunoscut şi este reţinut. A spus că în ultima vreme relaţiile s-au deteriorat pe fondul unor neînţelegeri care uneori s-au materializat şi în altercaţii cât de cât violente. Aseară altercaţiile au devenit mai virulente şi el i-a aplicat 29 de lovituri cu cuţit în zona gâtului", a declarat BIHOREANULUI procurorul Vasile Popa, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Ucigaşul a recunoscut fapta chiar înainte să fie audiat de anchetatori în dosarul crimei. "S-a emis ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore pe numele bărbatului, iar mâine va fi prezentat Tribunalului cu propunere de arestare preventivă", a mai spus Popa.

Dacă va fi condamnat, Emeric Szabo riscă închisoarea între 15 şi 25 de ani, pentru omor prin cruzime.

Cei doi aveau împreună doi copii, cu vârste de 4 şi 8 ani. Aceştia nu erau acasă la momentul săvârşirii crimei.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, crima s-a petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, în Cartierul Europa, femeia fiind găsită de anchetatori într-o baltă de sânge, chiar în camera copiilor. În primă fază, concubinul acesteia a minţit au fost atacaţi şi că şi-ar fi pierdut cunoştinţa, iar când s-a trezit şi-a găsit iubita fără suflare. Anchetatorii au înlăturat din start ipoteza unui jaf, deoarece din casă nu au lipsit lucruri de valoare şi nici bani.

Când anchetatorii şi medicii de la Ambulanţă au sosit la casa celor doi, femeia era moartă de 3 ore.

UPDATE:

Tribunalul Bihor a admis, joi, cererea procurorilor de arestare preventivă, magistraţii dispunând arestarea lui Szabo pentru 29 de zile.