Ionel Păun, unul dintre cei doi bărbaţi condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru uciderea lui Ioan Luchian Mihalea, a cerut liberarea condiţionată.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, comisia de specialitate a Penitenciarului din Drobeta Turnu Severin i-a respins, însă, solicitarea, din cauza comportamentului agresiv al deţinutului.

Sursa citată menţionează că analiza s-a făcut în contextul în care Ionel Păun a împlinit, la 17 ianuarie 2014, termenul de 20 de ani de detenţie la care are dreptul să înainteze o astfel de cerere, în condiţiile în care este condamnat pe viaţă. În raportul referitor la Păun, comisia închisorii a menţionat două abateri disciplinare ale acestuia, semnalate de alte penitenciare în care deţinutul şi-a executat pedeapsa înainte de a fi adus, în urmă cu un an, la cel din Drobeta Turnu Severin.

Incidentele nu au fost de natură penală, ci au vizat un comportament agresiv faţă de colegii de detenţie, mai precizează sursa citată, adăugând că, în cei 20 de ani de detenţie, Ionel Păun, care are acum 40 de ani, nu a fost stăruitor în muncă şi nu a avut o conduită corespunzătoare, astfel că solicitarea lui de liberare condiţionată ar urma să fie reanalizată, cel mai devreme, peste un an.

Concluziile comisiei penitenciarului au fost înaintate Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, care, în 5 februarie, a respins cererea lui Păun.

După cum se ştie, artistul Ioan Luchian Mihalea - compozitor, interpret şi fondator al grupurilor Song şi Minisong - a fost ucis în 1993, la 42 de ani, în 1993. Cei doi criminali, Nelu Lucian Gavrilă şi Ionel Păun, care voiau să-l jefuiască, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă.