Preşedintele interimar al României, Crin Antonescu, şi premierul Victor Ponta au sosit, marţi seara, la Oradea, unde e programat un mare miting anti-Băsescu organizat de USL.

Cafeaua de dinainte

Cei doi lideri politici au sosit la Oradea cu aceeaşi aeronavă, în jurul orei 18, dar primul care şi-a făcut apariţia a fost Crin Antonescu. El nu a făcut însă nici o declaraţie la Aeroport, spunându-le jurnaliştilor că este vreme mai târziu, în timpul zilei, pentru discuţii.

Preşedintele interimar a fost întâmpinat de preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, de primarul Ilie Bolojan, de prefectul Claudiu Pop, de şeful Poliţiei Bihor, Liviu Popa, şi de mulţi alţi lideri locali.

De la Aeroport, Antonescu a pornit imediat spre centrul oraşului, unde a servit o cafea în Pasajul Vulturul Negru, la etajul cafenelei Livingroom. El a fost însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, de subprefectul Cristian Bitea şi de parlamentarul Lucia Varga. Accesul în cafenea a fost restricţionat de agenţii de securitate, însă pentru aproximativ un minut - probabil cât să-l salute pe preşedintele interimar - în local a intrat primarul din Beiuş, liberalul Adrian Domocoş.

De la Livingroom, Crin Antonescu a plecat pe jos spre parcarea din Piaţa Independenţei, la mitingul organizat de USL. Pe drum, el a fost aplaudat de cei pe lângă care trecea şi a dat mâna cu câţiva oameni obişnuiţi care au ţinut să-l salute.

A venit şi Ponta

La scurt timp în faţa jurnaliştilor a apărut şi premierul Victor Ponta, care s-a oprit la discuţii în aeroport şi care va da şi el greutate mitingului USL. În timp ce preşedintele interimar Crin Antonescu va lipsi de la programul guvernamental şi "de partid", Ponta discută la Oradea cu autorităţile locale despre proiectul de extindere a pistei aeroportului, despre stadiul lucrărilor la şoseaua de centură, va avea la Primăria Oradea o întâlnire cu Birourile Politice Judeţene ale USL din 8 judeţe, şi apoi se va deplasa spre Parcarea Independenţei, unde e programat mitingul pentru demiterea lui Traian Basescu.

Iniţial, în program a fost prevăzută şi o întâlnire cu prefecţii, la sediul Prefecturii Bihor. Aceasta a fost însă anulată şi reprogramată. Din delegaţia care va sosi la Oradea fac parte mulţi alţi lideri USL, respectiv membri ai Guvernului (Daniel Constantin, Relu Fenechiu, Ovidiu Silaghi, Ecaterina Andronescu etc).