Crin Antonescu a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al PNL. Delegaţii la Congresul partidului au exprimat în favoarea moţiunii şi a echipei propuse de acesta 1.343 voturi "pentru" şi 44 "împotrivă". 50 de voturi au fost nule.

Echipa de conducere propusă de Crin Antonescu este formată din prim-vicepreşedintele partidului, secretarul general, 15 vicepreşedinţi cu atribuţii executive şi alţi 16 vicepreşedinţi.

Pentru funcţiile de vicepreşedinte au fost propuşi inclusiv primarul Ilie Bolojan, preşedintele PNL Oradea, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, şeful PNL Bihor, aleşi în funcţie odată cu preşedintele.

"Domnul Cornel Popa şi cu mine am fost aleşi împreună cu echipa domnului Crin Antonescu", a confirmat BIHOREANULUI primarul Ilie Bolojan.

Astfel, este pentru prima oară când o organizaţie judeţeană de partid din Bihor are doi vicepreşedinţi în conducerea la nivel central, care până acum a avut un vicepreşedinte, prin Cornel Popa. De altfel, în ce priveşte prezenţa la congres, organizaţia din Bihor a fost a doua ca pondere, după Bucureşti.

Eduard Hellvig, un alt bihorean,prin adopţie, a devenit secretar general al PNL, în timp ce prim vicepreşedinte a fost propus Klaus Ionannis, primarul municipiului Sibiu.

Potrivit Mediafax, pe lista vicepreşedinţilor mai figurează: Cristian Adomniţei, Cristinel Bîgiu, Aristotel Căncescu, Ciprian Dobre, Răducu Filipescu, Sorin Frunzăverde, Mircea Moloţ, Marian Petrache, Nicolae Robu, Dan-Radu Ruşanu, Marius Stan, Romeo Stavarache, Florin Ţurcanu, Horea Uioreanu.

Cei 15 vicepreşedinţi executivi din lista propusă de Antonescu sunt: Daniel Chiţoiu (cu atribuţii privind coordonarea activităţii guvernamentale şi a comisiilor de specialitate ale PNL), Radu Stroe (cu atribuţii de aplicare a Statutului şi a hotărârilor partidului), Eugen Nicolăescu (atribuţii privind resursele umane), Norica Nicolai (în domeniul afacerilor europene, relaţiile cu ALDE şi Internaţionala Liberală şi coordonarea grupului parlamentar din PE), Mihai Voicu (în domeniul comunicării), Relu Fenechiu (atribuţii privind relaţia cu partidele politice), Varujan Vosganian (atribuţii privind programele şi politicile sectoriale), Puiu Haşotti (cu atribuţii de coordonare a activităţii grupurilor parlamentare), Dan Motreanu (atribuţii de coordonare a reţelei electorale), Rareş Mănescu (atribuţii de coordonare a Consiliului de Coordonare a Municipiului Bucureşti), Marcel Vela (administraţia publică), Tudor Chiuariu (afaceri constituţionale, politici legislative, drepturi şi libertăţi fundamentale), Mircea Diaconu (atribuţii privind relaţiile cu societatea civilă şi minorităţi), Ovidiu Silaghi (atribuţii privind relaţiile externe) şi Florin Alexe (atribuţii de coordonare a organizaţiilor speciale (TNL, OFL, CSL).

Crin: "Dacă nu câştig preşedinţia, mă retrag"

După realegerea sa în funcţie, Crin Antonescu a dezvăluit că este ultima oară când participă, cel puţin ca preşedinte al PNL, la un Congres al partidului, mulţumindu-le totodată delegaţilor nu doar pentru acest vot, nu pentru acest nou mandat, ci pentru tot ceea ce au împărţit şi i-au dat în aceşti ultimi 23 de ani.

Întrebat la ce s-a referit atunci când a afirmat că acesta este ultimul Congres al PNL la care participă în calitate de preşedinte, Antonescu a precizat: "Nu am limitare la numărul de mandate, dar am avut în vedere faptul că în intervalul de până la următorul Congres, cel din 2016, vor fi alegeri prezidenţiale în 2014, pe care, dacă le voi câştiga, voi deveni preşedintele României, deci nu voi mai putea fi membru al PNL şi cu atât mai puţin preşedinte".

"Dacă nu le voi câştiga, oricum mă voi retrage din conducerea PNL şi atunci deci acesta este ultimul Congres al PNL la care am participat în calitate de preşedinte", a adăugat Antonescu.