Explicaţiile date de premierul Victor Ponta vizavi de schimbarea din funcţie procurorului Lucian Papici l-au iritat pe co-liderul USL Crin Antonescu. Şeful liberalilor spune că atitudinea lui Ponta este inacceptabilă, caracterizând la fel şi atitudinea lui Traian Băsescu.

"Şeful Executivului, Victor Ponta, a vorbit în numele procurorului general, a explicat de ce a fost schimbat (procurorul Papici), cum era băsist, cum a făcut dosare politice şi cum domniile lor, nu ştiu exact cine, nu mai ţin cu băsiştii. Este inacceptabil. Primul-ministru, prin atribuţiile constituţionale, nu poate şi nu are nevoie să dea explicaţii, mesaje în numele procurorului general", a explicat preşedintele Antonescu.

Liberalul a ţinut să precizeze că are planuri de viitor "şi încă majore cu Victor Ponta", însă acesta trebuie să ştie că "oricine încearcă să intimideze instanţe în România va avea de-a face cu mine".

Crin Antonescu l-a criticat şi pe Băsescu: "Şeful statului nu se lasă mai prejos, intervine foarte apăsat într-un stil caracteristic, acuză cu totul disproporţionat intervenţia premierului, dar ţine să ne informeze că a pus mâna pe telefon, l-a sunat pe procurorul general (...). E la fel de inacceptabil".

"Premierul nu avea de ce să dea explicaţii în legătură cu un act intern al Parchetului general. Explicaţiile trebuiau date de cei care au luat decizia şi cred că nu ar fi existat probleme dacă la expirarea mandatului ar fi fost deja pregătită o variantă. Legea nu îi mai permitea lui Papici să aibă un alt mandat, deci trebuia gândită succesiunea, conform cu legea, regulamentele", a mai spus Crin Antonescu.