Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că niciunul dintre europarlamentarii liberali nu îi poate acorda votul lui Tokes Laszlo pentru funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European. Antonescu a motivat poziţia sa printr-un discurs naţionalist, amintind de activitatea lui I.C. Brătianu, de constituirea României Mari şi de tratatul de la Trianon.

Crin Antonescu respinge printr-un discurs naţionalist în care aminteşte de crearea României Mari şi de Tratatul de la Trianon un vot favorabil pentru Tokes Laszlo în funcţia de vicepreşedinte al PE.

"PNL este partidul politic care a adus o contribuţie decisivă la crearea României Mari. Preşedintele acestui partid din acea vreme, IC Brătianu este cel care a negociat Tratatul de la Trianon, care a semnat Tratatul de la Trianon, care a consfinţit constituirea României Mari ca stat modern, cu graniţe şi configuraţie statală inatacabilă", a declarat Antonescu.

"Niciun europarlamentar care aparţine PNL nu va putea să voteze niciodată altfel decât împotriva candidaturii domnului Tokes Laszlo având în vedere activitatea, declaraţiile, acţiunile pe care în decursul timpului dumnealui le-a desfăşurat împotriva graniţelor actuale ale României, împotriva statalităţii actuale a României, împotriva consecinţelor istorice ale Tratatului de la Trianon", a mai spus liderul PNL.

Până în prezent, europarlamentarul liberal Renate Weber a declarat că îl va susţine pe Tokes Laszlo.

Acesta a fost propus pentru funcţia de vicepreşedinte al PE de delegaţia Ungariei şi are susţinerea grupului PPE.