Cunoscuta prezentatoare tv a ştirilor sportive, orădeanca Crina Abrudan, şi-a făcut debutul ca pilot! Crina a concurat la Reşiţa, la o cursă de viteză în coastă, pe o Skoda Fabia de 180 de cai putere. Concursul s-a desfăşurat pe unul dintre cele mai dificile trasee de coastă din România, potrivit unui comunicat din partea departamentului Marketing & PR Avia Motors / Alto Syncro.

Crina a mai avut, în trecut, legături cu motorsportul din postura de copilot sau invitat special, dar, de data aceasta, ea a urcat la volan pentru şi a concurat într-o competiţie oficială.

"Cu toate că mi-au plăcut maşinile şi cursele dintotdeauna, nu m-am gândit că voi ajunge să pilotez în adevăratul sens al cuvântului. A fost ideea colegului meu de clasă din şcoala generală, Andrei Mitraşca, care mi-a făcut această propunere. Am avut emoţii foarte mari dar sunt fericită că totul s-a terminat cu bine. Am avut o zi extraordinară în care am avut ocazia să fiu în mijlocul piloţilor de viteză în coastă. Nu ştiu când şi dacă o să mai am ocazia să pilotez, dar un lucru e foarte clar, primul pas a fost făcut", a spus Crina, la finalul întrecerii.

Concursul s-a desfăşurat în acest weekend, la Reşita, pe un traseu de mare viteză în lungime de 4,8 kilometri.

Maşina pe care Crina şi-a făcut debutul a fost o Skoda Fabia RS TDI pregătită de echipa Avia Motors / Alto Syncro. Ea a concurat la clasa automobilelor diesel şi la grupa H4.

La competiţie au mai participat alţi 39 de concurenţi, pilotând maşini gen Lola F3000 (campionul Lucien Hora, care a şi câştigat concursul), sau Mitsubishi-ul Lancer Evo, de peste 500 de cai putere a campionului din 2009, Daniel Onoriu.

Următoarea "oprire" pentru Crina va fi Jocurile Olimpice de la Londra, de unde va transmite în direct.