Orădeanul Cristian Tabără şi-a adunat toate articolele scrise din 2003 şi până în prezent în revista Lumea Credinţei şi le-a publicat într-un volum intitulat "Tradiţii şi apucături", lansat în această toamnă la Bucureşti, care poate fi comandat şi pe internet.

Cartea a fost publicată la editura Lumea Credinţei şi cuprinde editoriale scurte şi de actualitate scrise de teologul şi omul de televiziune orădean, sub titluri precum "Agenţii secreţi ai lui Dumnezeu" ori "Traficul de minuni pe internet".

"Într-un jurnalism adeseori prea "de curte", Cristian Tabără caută să impună un profesionalism acrivic şi atent la provocările lumii contemporane. De aceea nu ocoleşte subiecte incomode, de aceea caută să răspundă la întrebările pe care coechipierii de generaţie (PRO sau nu) le adresează prietenului lor. Nu are pretenţia că le ştie pe toate, nu construieşte texte ultimative... Firesc ca în rostire, textul lui este destins, lipsit de patimă cărturărească. El nu scrie pentru a elucida probleme şi nici pentru a se problematiza fariseic. El scrie pentru bucuria mărturisirii, pentru că este prieten cu Iisus Hristos, lucidul nostru Dumnezeu Întrupat", notează părintele Constantin Necula în prefaţa volumului.