În organizarea Asociaţiei Judeţene de Handbal Bihor, vineri, a avut loc, la sala de sport a Seminarului Teologic Greco - Catolic, premierea echipelor de handbal din Campionatul Judeţean. Cele nouă grupări au fost premiate tocmai de şeful federaţiei de specialitate, Cristian Gaţu, sosit la Oradea special pentru eveniment.

"Ţin să felicit cele nouă echipe pentru dragostea arătată acestui sport şi pentru faptul că nu au renunţat nicio clipă la dorinţa de a juca handbal. De aceea sunt mândru că mai sunt judeţe ca Bihorul unde există interes pentru astfel de competiţii care măreşte baza piramidei", a spus Gaţu, unul dintre cei mai mari handbalişti ai lumii.

În discursul său, în contextul în care s-a declarat nemulţumit de faptul că la ora actuală în România există doar două divizii, A şi B, Gaţu a amintit că, înainte de 1989, în Bucureşti, existau atât Divizia A şi Divizia B, cât şi nivelele Onoare, Promoţie şi Sector. "Erau echipe pe cinci nivele!", a spus Gaţu, care a vorbit despre transformarea nefastă a sistemului competiţional din ultimii 20 de ani, când numărul de echipe a scăzut drastic.


CLASAMENT FINAL - Campionatul Judeţean de handbal masculin

1. ASH Aleşd 32 pct
2. Pro Cherechiu 27 pct
3. Sălacea 20 pct
4. CN O Goga Marghita 18 pct
5. AS Otomani 16 pct

6. CN Samuil Vulcan Beiuş 14 pct
7. AS Buduslău 8 pct
8. Lic. Petofi Săcuieni 4 pct
9. Frontiera Oradea 0 pct