După ce înainte cu o săptămână reuşise să câştige titlul naţional la aruncarea ciocanului şi să ocupe locul II la disc, atletul orădean Cristian Meheş s-a remarcat din nou şi în cadrul probei de aruncare a greutăţii la întrecerile Campionatului Naţional de aruncări, din perioada 6-8 aprilie.

Sportivul legitimat la Clubul Sportiv Crişul Oradea a devenit campion naţional la greutate la categoria copiilor II, revanşându-se în faţa rivalului şi prietenului său, Ştefan Grasu.

Pregătit de mama sa, Livia Meheş, Cristian a înregistrat un rezultat bun la aceste întreceri, stabilind un nou record personal, cu 11,34 metri.

Principalul său adversar, Ţtefan Grasu, care este şi el fiul unor foşti atleţi, Costel şi Nicoleta Grasu, culmea, chiar naşii de botez ai lui Cristian, a fost învins fără probleme de această dată. "Ei sunt foarte buni prieteni, dar acum, la acest concurs chiar şi-au spus că în competiţie vor fi rivali", a declarat mama orădeanului, antrenoarea Livia Meheş.

În total, la Campionatele Naţionale de aruncări lungi din acest an, secţia clubului Crişul a obţinut trei titluri naţionale şi patru de vicecampioni, ceea ce reprezintă un bilanţ destul de bun. "Cu excepţia lui Alex Meheş (fratele lui Cristian - n.r.) şi Matyas Joszef, ceilalţi sportivi au înregistrat recorduri personale în acest an", a mai precizat antrenoarea, care a remarcat însă şi problemele celor de la categoriile mai mari.