Cristian Ile riscă să fie exlus din PDL după ce a votat, în două rânduri, pentru mutarea Muzeului Ţării Crişurilor în Cetate, contrar poziţiei adoptate de partidul pe care-l reprezintă în Consiliul Local.

"În şedinţa Biroului Permanent Judeţean de ieri (9 aprilie, n.r.) a fost analizată atitudinea colegului nostru, domnul Cristian Ile, manifestată pe parcursul ultimelor două şedinţe de Consiliu Local. Fără a se lua o decizie finală, această competenţă revenind Biroului Permanent Local, au fost voci, şi nu puţine, care au cerut măsuri severe, inclusiv excluderea lui Cristian Ile din PDL şi, pe cale de consecinţă, înlocuirea lui în CLO cu o altă persoană de pe lista de candidaţi a PDL", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Cristian Puşcaş.

Sancţionarea sau nu a consilierului local Cristian Ile va fi decisă pe 16 aprilie, în şedinţa Biroului Permanent Local. "Va exista o discuţie în cadrul şedinţei, inclusiv cu domnul Cristian Ile", a mai spus Puşcaş.

Acesta a mai precizat că poziţia PDL Bihor a fost clar împotriva mutării Muzeului în Cetate. Întrebat dacă Cristian Ile ştia că de această poziţie, Puşcaş a răspuns sec: "A doua oară ştia".