Deşi, potrivit legii, arhitectul Cristian Puşcaş, susţinut de PDL să-i ia locul în Consiliul Local lui Dorin Corcheş - care şi-a dat demisia din partid - trebuia să fie validat în funcţia de ales local şi să depună jurământul în şedinţa ordinară care a avut loc miercuri, în mod surprinzător acesta a lipsit.

"Dânsul îşi programase concediul în această perioadă. Deşi legal puteam să-l validăm şi în lipsă, am convenit cu domnul primar să aşteptăm până la următoarea şedinţă, când domnul Puşcaş va şi depune jurământul", a declarat pentru BIHOREANUL secretarul Consiliului Local, Ionel Vila.

De altfel, singurul reprezentant al PDL la şedinţa de miercuri a fost Cristian Ile, Adelina Coste fiind şi ea absentă motivat.

La începutul lunii iulie, PDL Bihor a depus la Primărie susţinerea pentru Cristian Puşcaş în Consiliul Local după ce Dorin Corcheş şi-a dat demisia din partid şi, ca atare, şi-a pierdut şi funcţia câştigată la alegeri. Deşi a candidat al 7-lea pe lista PDL Bihor, Puşcaş va intra între aleşii locali fiindcă Emeric Ienei a renunţat la mandatul său, iar Ionel Bungău a părăsit şi el formaţiunea democrat-liberală.

Dorin Corcheş şi-a anunţat, pe 25 iunie, demisia din PDL Bihor, invocând lipsa de viziune a formaţiunii şi problemele care există la nivel naţional, iar două zile mai târziu a dezvăluit, într-o conferinţă de presă, că s-a înscris în PC Bihor.

Citeşte pe această temă şi: E oficial: Cristian Puşcaş va lua locul lui Dorin Corcheş în Consiliul Local