Gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu vine pe 24 martie la Oradea, pentru a-și prezenta volumul „Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative”. El se va întâlni cu cititorii la Muzeul Țării Crișurilor, unde va purta un dialog cu cronicarul Dan-Liviu Boeriu.

Anunțat de Editura Polirom și de Dan-Liviu Boeriu pe Facebook, evenimentul este programat de la ora 15.30 la sediul MȚC de pe Calea Armatei Române nr. 1 din Oradea.

Volumul „Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative” a fost bestsellerul editurii Polirom la Bookfest 2022, la secţiunea nonfiction. 

Potrivit adevarul.ro, în cartea sa, Cristian Tudor Popescu evocă subiecte precum coronavirusul, Vladimir Putin şi războiul din Ucraina, precum și întâmplări mai vechi sau mai recente, „într-un volum ce reflectă tipologii ale societăţii româneşti şi moduri în care oamenii se raportează la Dumnezeu”. 

„Ceea ce constituie o pregnanță a narativului lui Cristian Tudor Popescu (consecvență, luciditate, raționament, umor fin) se regăsește pe deplin și în cea mai recentă carte a domniei sale; toate acestea sub umbrela (că tot e la modă acest cuvânt) unei scriituri care și-a conturat un stil inconfundabil: directețe, simplitate (chiar când sunt abordate „idei tehnice“), dezinvoltură interogativă”, a scris despre volum Liviu Capșa în revista România literară. 

Cristian Tudor Popescu este scriitor și gazetar, unul dintre dintre cei mai prestigioși din România. El este critic și istoric de film, doctor în cinematografie și media al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, precum și membru al Uniunii Scriitorilor și al Uniunii Cineaștilor. 

A fost redactor-șef al ziarului Adevărul (1996-2005), al săptămânalului Adevărul Literar și Artistic (1992-2005) și al ziarului Gândul (2005-2008), iar apoi fondator al platformei Republica.

De asemenea, o bună perioadă de timp a fost protagonistul emisiunii „Cap limpede” de la Digi24, apreciată și urmărită de mulți români. În iunie 2022, postul TV a decis unilateral să renunțe la colaborarea cu Cristian Tudor Popescu. „Diagnosticele puse în Cap Limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala", a comentat la acea vreme gazetarul. 

Cristian Tudor Popescu a publicat mai multe cărți, printre care Planetarium (Albatros, 1987, Premiul Congresului European de SF, Montpellier); Copiii fiarei (ediția I, DU Style, 1997; ediția a II-a, Polirom, 1998; ediția a III-a, Polirom, 2013); România abțibild (Polirom, 2000); Un cadavru umplut cu ziare (Polirom, 2001); Nobelul românesc (Polirom, 2002); Sportul minții (Humanitas, 2004); Libertatea urii (Polirom, 2004); Trigrama Shakespeare. Ficțiuni speculative (Corint, 2005); Luxul morții (Polirom, 2007); Cuvinte rare (Polirom, 2009); Filmul surd în România mută. Politică și propagandă în filmul românesc de ficțiune (1912-1989) (Polirom, 2011); Filmar (Polirom, 2013).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!