O amplă acţiune de curăţenie are loc, în aceste zile, pe malurile Crişului Repede, în apropiere de cartierul orădean Voltaire.

În urma unui parteneriat între Primăria Oradea, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri şi Eco Bihor, firma care administrează depozitul de deşeuri, sunt adunate mizeriile de toate felurile aruncate în apă şi pe maluri, pe tronsonul cuprins între străzile Navigatorilor şi Gutenberg.

„Crişul Repede nu este o ladă de gunoi! Din păcate, încă mai există cetățeni certați cu legea “bunului simț”, pentru care malul râului ține loc de tomberon de gunoi. De la resturi menajere, materiale de construcții, textile până la anvelope, electrocasnice și PET-uri, toate zac pe malul apei”, a transmis ABA Crişuri.

Gunoaiele sunt strânse inclusiv cu un excavator special, care poate scoate mizeriile ajunse în apă. În zonă, malurile sunt abrupte, aşa că utilajul trebuie să intervină pe o lungime de 1,3 km.

ABA Crişuri trage un nou semnal de alarmă, arătând cât de poluat este Crişul Repede, în această zonă. „Începând cu acest an, în baza protocolului de colaborare, instituția noastră a solicitat Poliției Locale Oradea să supravegheze zona, pentru a descuraja depozitarea deșeurilor și pentru amendarea celor vinovați”, a mai transmis ABA, pe propria pagină de Facebook.