Bicicliştii orădeni vor să promoveze plimbările pe două roţi, mult mai sănătoase decât cele motorizate, într-o nouă ediţie a evenimentului Critical Mass, care va avea loc duminică după amiază, cu pornire de lângă Piaţa Rogerius.

Organizatorii din Asociaţia ProBikers îi cheamă la eveniment pe toţi orădenii care folosesc bicicletele ca mijloc de transport şi vor să atragă, totodată atenţia, asupra poluării cauzate de mijloacele de transport motorizate şi în Oradea.

Bicicliştii se vor aduna la ora 17 în parcarea de lângă Piaţa Rogerius, de unde vor porni la ora 17.30 pe traseul Str. Corneliu Coposu, Str. Eroul Necunoscut, B-dul Decebal, Parcul Nicolae Bălcescu, Str. Avram Iancu, Piaţa Unirii.

Aici, ca de obicei, participanţii la eveniment vor ridica bicicletele deasupra capului. Traseul este aprobat de Poliţia Rutieră.

Organizatorii atrag atenţia că accesul la eveniment este interzis copiilor cu vârste sub 14 ani, asta pentru că, potrivit legii, aceştia nu pot circula pe bicicletă pe drumurile publice.