După ce primăriţa din Căbeşti, Corina Ene, a arătat, într-o scrisoare publică adresată şefului Inspectoratului Şcolar Bihor, că directorul şcolii din comună, Călin Ardelean, nu îi răspunde apelurilor telefonice şi nu se preocupă de pregătirea noului an şcolar, acesta a demisionat din funcţie.

"A demisionat spunând că nu ţine de funcţie, iar dacă doamna primar a avut această reacţie la adresa sa, este mai bine ca aceasta să lucreze cu altcineva", a declarat inspectorul şcolar general Horea Abrudan, pentru BIHOREANUL

Printre altele, Ene l-a acuzat pe directorul şcolii că a fost de negăsit peste vară, iar secretariatul şcolii n-a asigurat o permanenţă, dovadă că şi corespondenţa unităţii de învăţământ ajunge la Primărie.

Şeful IŞJ Bihor spune însă că, din explicaţiile date de director, s-a ajuns la această situaţie pentru că clădirea şcolii este în şantier. "Am înţeles de la dânsul că la şcoală se fac lucrări şi nu avea unde să-şi desfăşoare activitatea. Şcoala a intrat în şantier în mandatul fostului primar, doamna primar a făcut modificări la proiect şi de aceea lucrările nu sunt gata nici acum", a spus Abrudan.

Directorul ar fi vrut să-şi instaleze lucrurile în grădiniţa din comună, dar acolo n-a avut conexiune la internet, şi de aceea n-a avut un birou fix, unde să fie găsit.

Inspectorul şcolar general a trimis o echipă de control în Căbeşti, pentru a lămuri toate detaliile acestei situaţii.

Între timp, însă, Abrudan caută şi un înlocuitor pentru directorul demisionar. "Lumea nu se mai înghesuie la funcţia de director, nu am găsit o persoană dispusă, aşa că l-am rugat pe domnul Ardelean să rămână în funcţie, până găsim un înlocuitor potrivit, rugându-l totodată să consulte corpul profesoral", a mai spus şeful IŞJ Bihor.

Ardelean a fost în trecut şi director al şcolii generale din Uileacu de Beiuş. Profesorul a fost mazilit însă din funcţie, după ce s-a aflat că a plagiat un proiect pentru fonduri europene al unor colegi din Coşdeni, ca apoi să-l vândă altor profesori, din Ştei.

Căutat telefonic de BIHOREANUL, fostul director din Căbeşti n-a răspuns apelului.