Încă 44 de bihoreni au fost diagnosticați cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, după cum arată informaţiile făcute publice luni de către Grupul de Comunicare Strategică. Astfel, numărul celor diagnosticați în județ a depășit pragul de 3.500 de persoane, concret bilanțul infectaților ajungând la 3527.

Pe de altă parte, în ultima zi, în Spitalul Municipal din Oradea nu s-au mai înregistrat decese în rândurile pacienţilor infectaţi, totalul acestora rămânând în Bihor la 141, cumulat de la începutul pandemiei.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, depistarea noilor îmbolnăviri a avut loc după ce duminică s-au efectuat 531 teste PCR (din care 248 la Spitalul Judeţean, 217 la Spitalul Municipal din Oradea și 66 la Marghita).

Între noii diagnosticați se numără și un medic infecționist de la Spitalul Municipal din Oradea.

Cei 44 de bihoreni recent au domiciliile în Oradea, Sântion, Tarcea, Marghita, Pădurea Neagră, Tăuteu, Săcueni, Roșia, Sântandrei, Dobrești, Tinca, Husasău de Tinca, Tileagd, Topa de Sus.

Luni dimineaţă, în Spitalul Municipal din Oradea erau internaţi 242 pacienţi, iar în judeţ erau 691 cazuri active.

e de altă parte, în județ nu a mai fost înregistrată recent nicio vindecare, numărul acestora stagnând la 2.697 în ultimele două zile.

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marți 1.470 noi îmbolnăviri şi 44 de decese, astfel că bilanţul cazurilor Covid de la începutul pandemiei a ajuns la 125.414, iar al deceselor la 4.792.