Criza dă înapoi. Într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, Nicolae Hoduţ, a declarat că un aspect pozitiv care a caracterizat primul trimestru al anului este că situaţia economică a judeţului Bihor "a început să se îndrepte". "Anul trecut, în aceeaşi perioadă a anului, au fost 11.900 de contracte nou încheiate la ITM, iar 17.000 desfăcute. În 2011, în primul trimestru, au fost 19.767 contracte nou încheiate şi doar 13.000 desfăcute. Se vede că lucrurile încep, încet, încet, să intre pe făgaş normal", a declarat Nicolae Hoduţ.

Totuşi, în luna martie, ITM a primit notificări de concediere colectivă din partea a 4 primării din judeţ. Astfel, în lunile martie şi aprilie 114 de asistenţi personali vor rămâne pe drumuri.

În aceeaşi conferinţă de presă, şeful ITM a prezentat şi rezultatele unor controale, declarând că, printre altele, majoritatea problemelor întâmpinate au fost neîncheierea contractelor de muncă (din 1321 de angajatori controlaţi la 16,8% s-au înregistrat cazuri de muncă la negru), neplanificarea concediilor de odihnă ori nerespectarea prevederilor cu privire la munca pe timp de noapte.

Pe de altă parte, la rândul său, Eugen Cîrmaciu, directorul pe probleme de Sănătate şi Securitate în Muncă, a precizat că luna trecută s-au înregistrat 8 accidente de muncă, din care unul mortal, în urma unui accident de circulaţie, iar 7 soldate cu incapacitate temporară de muncă.