Duminică, de Ziua Internaţională a Copiilor, micuţii bihoreni sunt invitaţi de Clubul Sportiv XTerra la a doua ediţie a Crosului Băile Felix, un concurs de atletism ce - în ciuda numelui - se va ţine în pădurea Dealului Şomleu, adică la craterul din Betfia.

Pe lângă concursul de fugă, micuţii se vor putea distra alături de voluntarii Asociaţiei Amia Suflet de Copil, care îi vor picta pe faţă şi se vor juca cu ei. În schimb, copiii le vor putea face donaţii, ajutându-i astfel pe voluntari să le facă o bucurie copiilor din centrele de plasament.

Anul trecut, de 1 iunie, asociaţia le-a cumpărat copiilor din centre pizza, oferindu-le astfel o zi de pomină. Voluntarii vor să repete figura, aşa că strâng bani pentru a putea cumpăra pizza şi suc pentru cei 350 de copii din centrele de plasament din judeţ.

Asociaţia Amia Suflet de Copil este dedicată sprijinirii material şi emoţional a copiilor abandonaţi în spitale şi centre de plasament. Voluntarii acestui ONG se comportă ca nişte adevăraţi părinţi pentru copiii părăsiţi, cumpărându-le cele necesare, de la haine la produse de igienă ori jucării, educându-i, îngrijindu-i şi jucându-se cu ei.

Citeşte mai multe despre activitatea voluntarilor Amia în articolul "Părinţi de împrumut: S-au transformat în părinţi de ocazie pentru copiii "uitaţi" în spitale şi orfelinate"