Aproximativ 130 de orădeni, adulţi şi copii, cel mai mic abia trecut de 3 ani, au răspuns "Prezent!" chemării conducerii SMURD Bihor care, în parteneriat cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii, a patronat, duminică, de la ora 10, SMURD Running Day.

Întrecerea, precedată de o jumătate de ceas pentru înregistrarea competitorilor, încălzire, dar şi socializare, a pornit din faţa Primăriei cu punctualitate mai rar întâlnită pe la noi, primii care au luat startul fiind alergătorii sub 14 ani, urmaţi de adulţi, femei şi bărbaţi, care au avut de parcurs un traseu de circa 5 kilometri, traversând Podul Ferdinand, continuând apoi pe aleea Emilian Chitul, urcând promenada pe malul Crişului până la Podul Sovata şi retur pe malul stâng al Crişului, până la pasarela din dreptul fostului Centru de Calcul. Copiii, fireşte, au parcurs acest traseu redus la doar o treime, până la pasarela din vecinătatea fostului Centru de Calcul şi retur, pe Emilian Chitul.

Echipaţi în tricouri roşii oferite de organizatori, inscripţionate pentru aducerea aminte a evenimentului de sărbătorire a celor două decenii de activitate a SMURD Bihor, orădenii mai mici şi mai mari au "tras" serios de ei, pentru că la linia de sosire organizatorii i-au aşteptat cu câte trei premii pentru fiecare categorie de sex (femei, bărbaţi) şi de vârstă (adulţi, copii), constând în vouchere cu care îşi vor putea cumpăra echipament sportiv, la alegere.

"Am dorit să promovăm sănătatea şi să ne apropiem şi mai mult de comunitate", a spus şeful SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, cel care, de altfel, împreună cu cei aproximativ 300 de colegi ai săi şi cu parteneri din mai multe instituţii din Oradea, a pus la punct un program aniversar început vineri în parcarea Lotus Center (cu concursuri de desene pentru copii), continuat sâmbătă în trei licee (unde echipaje ale Serviciului i-au instruit pe elevi cum să acorde primul ajutor) şi care urmează să mai aibă loc şi săptămâna viitoare.