Caz şocant în Satu-Mare: un câine a ajuns în stare gravă la medic, după ce cineva i-a băgat o petardă în gură, care apoi a explodat.

Dezvăluirea a fost făcută de Asociaţia Free Life, care a arătat că patrupedul este un câine al străzii, care trăia din mila oamenilor. Presasm.ro scrie că animalul a ajuns în stare gravă la medic şi a fost supus unui intervenţii chirurgicale complexe.

ONG-ul caută acum informaţii despre cei care au fost capabili de un gest atât de crud, oferind chiar şi recompense pentru cei care oferă indicii. Potrivit legii, o asemenea faptă se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

"Toată lumea vorbeşte, oamenii sunt foarte porniţi pentru a afla făptaşul, dar nimeni nu a văzut, nu a auzit, deşi e o zonă circulată, strada Botinului, e şi cimitir acolo. S-ar fi putut să vadă cineva, dar multă lume nu vrea să vorbească, ba e vecinul şi nimeni nu vrea să se puna rău cu vecinul... Dacă nimeni nu vorbeşte, nu vom putea face prea multe", a spus Nicoleta Lontoş, vicepreşedinta asociaţiei, la Digi24. Organizaţia Free Life a făcut plângere şi la Poliţie.

Căţeluşa este acum stabilă, va fi deparazitată şi vaccinată, iar apoi propusă spre adopţie. 

Digi24.ro scrie că studiile internaţionale arată că aproape toţi criminalii în serie şi autorii celor mai cumplite masacre din istoria Americii sunt cunoscuţi pentru antecedentele lor în chinuirea animalelor, înainte să facă primele victime umane. Unul din doi criminali în serie a început prin a tortura animale, spun statisticile de peste ocean.