Deşi au avut evoluţii pe terenuri diferite, acasă CSC Sânmartin şi în deplasare, CS Oşorhei, echipele bihorene de fotbal au înregistrat rezultate contradictorii în etapa din acest sfârşit de săptămână a Ligii a III-a la fotbal. Astfel, în timp ce echipa din Sânmartin a fost învinsă cu 2-0 de CS Iernut, formaţia din Oşorhei s-a impus cu 2-1 la Dej.

Sub privirile internaţionalului Paul Papp, CS Oşorhei a obţinut vineri a doua victorie consecutivă în campionat după ce s-a impus cu 2-1, în deplasarea de la Dej, în faţa echipei locale Unirea. Prima ocazie a partidei ce a contat pentru etapa cu numărul 22 a seriei a V-a, le-a aparţinut oaspeţilor, în minutul 2, când Trip a trimis peste poartă de la marginea careului mare. Cinci minute mai târziu, Hosu, cu o viteză în plus peste toţi, a pătruns printre fundaşii centrali ai Unirii Dej, dar Blaga a intervenit la timp şi a reuşit să reţină balonul trimis de mijlocaşul bihorean.

Băieşu a avut prima ocazie de gol a gazdelor, şutul său de la 30 de metri fiind deviat de Şerban Pop. În minutul 20, Plăian a centrat excelent pentru Moldovan, care a reluat cu capul, din doi metri, pe lângă poartă.

Echipa din Oşorhei a reuşit să deschidă scorul în minutul 24 în urma unei faze fixe. O centrare a lui Trip a fost reluată cu capul de Pintea, pe lângă portar. Până la pauză ambele echipe au mai avut câte o ocazie. Găbruş a executat înşelător o lovitură liberă iar mingea s-a scurs puţin pe lângă poarta oaspeţilor în timp ce Hosu şi-a continuat recitalul şi, după ce l-a ameţit pe Plăian, a centrat pentru Sergiu Ban care, din poziţie excelentă, a trimis cu capul peste transversală.

La prima fază din partea secundă, Ovidiu Popa a driblat absolut tot ce i-a ieşit în cale, portarul Blaga, ultima redută din calea atacantului bihorean, a încercat să respingă în lateral dar mingea a ajuns tot la Popa care a marcat din a "doua". La 0-2 gazdele s-au aruncat în atac şi Paul Bogdan a şutat din 16 metri dar Hava a fost la post.

În minutul 63, Turcan a urcat pe zonă liberă şi a şutat de la circa 25 de metri pentru ca Blaga să-i răspundă cu o robinsonadă şi să respingă. Finalul a fost incendiar pentru că Unirea Dej a reuşit să reducă din diferenţă în minutul 86, când Alex Papp (fratele cunoscutului jucător stelist) a inventat o pasă de senzaţie pentru Moldovan, iar vârful gazdelor a marcat cu un şut plasat de la circa 10 metri. Euforia golului i-a adus pe dejeni în situaţie de egalare în minutul următor golului, însă Hava a scos de sub bară şutul lui Itu, de pe linia careului mare.  

De precizat că la acest joc, antrenorul Unirii Dej, Gică Barbu s-a aflat în tribune, fiind suspendat, iar dejeanul Paul Papp (Steaua Bucureşti), accidentat, a venit la meci pentru a-l susţine pe Alex, fratele său mai mic (17 ani) care a şi pasat decisiv la golul dejenilor.  


Unirea Dej – CS Oşorhei 1-2 (0-1)

Au marcat: Moldovan 86/ Pintea 24, Ov. Popa 46 

Unirea Dej:  Blaga - Bene A., Bud, Kovacs, Plăian - Băieşu (60 Alex Papp), Cerquetani, Găbruş, Paul Bogdan – Pocol (67 Itu Cătălin) - Moldovan. Antrenor: Gică Barbu.

CS Oşorhei: Hava - Turcan, Pintea, Şerban Pop, Selejan - Magda, Sergiu Ban (60 Răzvan Giura) – Hosu (90 Moise), Trip (81 Mălaiu), Costea (64 Sorin Ban) – Ov. Popa. Antrenor: Rudy Kovacs.  


Din păcate, deşi a jucat pe teren propriu, la Stadionul Luceafărul, cealaltă formaţie bihoreană din Liga a III-a, CSC Sânmartin, a cedat, surprinzător, în faţa unei echipe din partea inferioară a clasamentului, CS Iernut, oaspeţii impunându-se cu scorul de 2-0.

De altfel, aceeaşi experienţă negativă cu gruparea din Iernut a cunoscut-o în această primăvară şi CS Oşorhei, care a fost învinsă, de asemenea. Elevii antrenorului Florin Fărcaş au fost surprinşi prima dată în acest joc în minutul 43, când a marcat M. Pastor, astfel că la pauză oaspeţii conduceau cu 1-0.

Din păcate, la doar două minute de la reluarea jocului, formaţia oaspete a reuşit să marcheze din nou, de această dată prin Şt. Popa, iar de aici le-a fost foarte greu gazdelor să mai revină. De altfel, până la final nu s-a mai modificat tabela, astfel că CS Iernut s-a impus la o diferenţă de două goluri, care-i aduce trei puncte importante în clasament. De partea cealaltă, CSC Sânmartin a rămas pe locul VII, cu 30 de puncte.

Dintre celelalte partide ale etapei a XXII-a din Seria a V-a a Ligii a III-a la fotbal, s-a mai remarcat înfrângerea echipei de pe locul III, FC Zalău, la Cluj, pe terenul penultimei clasate, CS Sănătatea din localitate, cu scorul de 2-0. În schimb, Metalurgistul Cugir s-a impus cu 2-1 la Reghin.